MyKi Touch

Детски GSM/GPS часовник MyKi Touch

null
null

Локација

За уште подобра локација на Вашето дете, MyKi Touch го подобри локализирањето. Уживајте со 24 канален GPS модем, кој обезбедува уште поголема прецизност во одредувањето на точната локација на Вашето дете!
null

Екран на допир

Со MyKi Touch Вие можете да пристапите кон кое било мени само со допир на екранот. Новиот колоритен екран на MyKi Touch е интерактивен, интуитивен и лесен за користење.
null

Режим на ѕвонење

MyKi Touch има три мелодии за избор. Часовникот може автоматски да се префрли на вибрации или на тивок режим. Автоматското активирање на овие режими, во зависност од локацијата во која се наоѓа часовникот, ви гарантира дека Вашето дете нема да биде попречувано во погрешно време.
null

Заменливи каишки

Дизјанот на часовникот е прилагоден и компактибилен за детската рака. MyKi Touch има не кршлива, мека, сликонска, антибакетриска и заменлива каишка во повеќе бои. Уживајте во различноста и истрајноста на MyKi Touch.

Функции на часовникот

null
null

Локализација

Часовникот MyKi Touch е поврзан со 24 сателити за максимална прецизност во локализацијата на Вашето дете.
null

Повици

MyKi Touch може да остварува повици кон осумнаесет броеви од телефонскиот именик. Овие броеви се додадени во телефонскиот именик на часовникот од страна на родителот преку MyKi Watch апликацијата.
null

Пораки

MyKi Touch може да испраќа гласовни пораки кон апликацијата со која управува родителот, како и да прима гласовни и текстуални пораки кои се испратени преку апликацијата.
null

СОС Копче

Преку MyKi Watch апликацијата, Вие внесувате два броја на кои ќе се јавувате кога ќе се притисне СОС копчето. Кога еднаш ќе се притисне СОС копчето, MyKi Touch часовникот започнува последователно да ги бира двата броја, мама и тато, се додека не се воспостави врска со некои од броевите.
null

Мелодии и звуци

MyKi Touch часовникот има три новоа на гласност во ѕвонењето како и опција за вибрации.
null

Часовник

MyKi Touch, освен сите овие комуникациски и локализаторски функции, е и часовник. Вашето дете секогаш ќе биде во можност да го гледа точното време.

Интегрирани модули

null
 • null

  GPS Приемник

  Благодарение на подобрениот и надграден GPS приемник на MyKi Touch овозможува поточни податоци на позиционирање, поврзувајќи се со 24 сателити, овозможено е на родителот да ја следи локацијата на своето дете цело време преку MyKi Watch апликацијата. Сето ова се прави на брз и прецизен начин.

 • null

  Сензор за близина

  Благодарение на овој сензор, Вие ќе бидете известени кога Вашето дете ќе го извади часовникот од раката или кога ќе го стави на раката, односно кога го носи. Доколку сакате да ја видите историјата на носење и отстранување на часовникот, одете во Листа на настани во апликацијата, и можете да видите кога вашето дете го носело а кога не часовникот, разграничено по часови.

 • null

  Колоритен екран на допир

  MyKi Touch има екран во боја, 240/240DPI. Екранот покажува, моменталното време, јачината на сигналот од мобилниот оператор, режимот на ѕвонење, мобилни податоци, статус на батеријата, примени пораки, како и две копчиња за брзо бирање на мама и тато.

 • null

  Звучник и микрофон

  Користејќи и звучникот и микрофонот на часовникот, Вашето дете може да врши повици и да снима гласовни пораки, кои се праќаат на родителот преку MyKi Watch апликацијата во вид на порака.

 • null

  Wi-Fi режим

  Сите MyKi Touch часовници имаат интегрирано Wi-Fi модул, кој ја подобрува локализацијата во затворен простор. Кога детето се наоѓа во затворен простор, информациите за локацијата се обезбедени преку Wi-Fi мрежа, која е пронајдена од страна на часовникот. Како додаток, Wi-Fi модулот овозможува за брзо зачувување на безбедносната зона, во зависност од мрежата избрана од страна на родителот.

 • null

  Бројач на чекори

  Интегрираниот бројач на чекори ги мери и брои чекорите и активностите во текот на денот на Вашето дете, и за истите можете да видие информација во одделно мени во MyKi Touch часовникот.

 • null

  Меморија

  MyKi Touch ги зачувува активностите и она што правело Вашето дете во случај на не очекувана загуба на поврзаноста со серверот, па кога ќе се поврати поврзаноста сите информации се ажурираат.

 • null

  Микро УСБ

  Овој слот се користи за полнење на MyKi Touch часовникот. Кабелот за полнење е составен дел од кутијата со која го купувате часовникот. Полнењето се врши со помош на стандарден полнач за телефон или преку компјутер.

MyKi под лупа

null
Дизайнът на MyKiTM е разработен специално в удобство на детската ръчичка.

Размери на MyKi Touch

null
Размери на тялото:
47 x 37 x 17 mm
null
Тегло:
43 гр със SIM карта
null
Диаметър на каишката:
9 – 17,5 см
null

Врска

Бидете во контакт со вашето дете постојано. Користете го чатот и разговарајте преку апликацијата неограничено!
null

Локација

Преку апликацијата во секое време можете да пратите каде се наоѓа Вашето дете. Локацијата се ажурира на секои 5 секунди.
null

Сигурност

Преку апликацијата, можете да додадете брза безбедна зона, во согласност со локалната Wi-Fi мрежа што ја одредувате.

Функции на апликацијата

null
null

Локација

Една од основните функции на апликацијата MyKi Watch е да ве информира за локацијата на Вашето дете кога не сте заедно со него. Во одделот Историја на локации, Вие можете да го видите движењето на Вашето дете во текот на денот, и во текот на претходниот ден. Истото мени се користи за да се дефинира безбедносна зона – тоа се места каде знаете дека Вашето дете е безбедно. Ќе добивате известување при влез и излез во и од безбедносната зона. Исто така со помош на апликацијата можете да додадете и брза безбедна зона користејќи ја Wi-Fi мрежната поврзаност.
null

Локација

Една од основните функции на апликацијата MyKi Watch е да ве информира за локацијата на Вашето дете кога не сте заедно со него. Во одделот Историја на локации, Вие можете да го видите движењето на Вашето дете во текот на денот, и во текот на претходниот ден. Истото мени се користи за да се дефинира безбедносна зона – тоа се места каде знаете дека Вашето дете е безбедно. Ќе добивате известување при влез и излез во и од безбедносната зона. Исто така со помош на апликацијата можете да додадете и брза безбедна зона користејќи ја Wi-Fi мрежната поврзаност.
null

Ѕвонење

MyKi Touch сега има можност од три мелодии за ѕвонење.
null

СОС и членови на семејството

Во под-менито СМС и броеви на членови на семејството, можете да додавате броеви кои треба да бидат на тоа место, со притискање на иконата за контакти.
null

Телефонски именик

Во телефонскиот именик можете да додадете до 18 телефонски броеви,кои Вашето дете може да ги бира. Повторно со пртискање на Фолдер иконата Вие можете да пристапите кон Вашиот телефонски именик и лесно да додадете број.
null

Јазик на часовникот

Со помош на апликацијата Вие можете да го поставите јазикот на часовникот. Имате избор од 8 јазици.
null

Безбедна Wi-Fi зона

Користејќи ја апликацијата, можете да додадете брза безбедна зона која е поврзана со локална Wi-Fi мрежа, селектирана од страна на родителот. Овозможува прецизна локализација на Вашето дете кога се наоѓа во затворен простор.
null

Безбедна зона

Во менито Историја на локации, над опцијата за додавање на безбедна зона, има опција за ѕвонење, со ова Вие можете да поставите различна мелодија кога часовникот се наоѓа во безбедносната зона.

Мобилната апликација MyKi Watch е целосно бесплатна апликација, создадена за користење и од корисници на Андроид и од корисници на iOS. Инсталирајте ја апликацијата на Вашиот телефон или таблет и направете си регистрација на Вашиот MyKi Touch часовник.